محکمه مصر 56 نفر را در ارتباط به غرق شدن یک کشتی، محکوم به زندان کرد

دادگاهی در مصر 56 تن را به اتهام دست داشتن در غرق شدن یک کشتی حامل پناه‌جویان در ماه سپتمبر سال 2016 میلادی، که بیش از ۲۰۰ تن را کشته بود زندانی ساخت.

قتل، سهل انگاری، استفاده از کشتی بدون مجوز، به خطر انداختن جان کودکان و قاچاق پناه‌جویان، از شمار اتهام های است که بر این افراد وارد شده اند و حکم حبس آنان نیز از 2 تا 14 سال متفاوت می باشد. کشتی غرق شده که 450 مهاجر را عمدتاً از اریتره، سودان، سومالیا و مصر حمل می کرد، از بندر روزیتا در مصر حرکت کرد و تلاش داشت تا به ایتالیا برسد.

بربنیاد یک گزارش (بی.بی.سی)، مالک و خدمه کشتی نیز در میان محکومان هستند؛ اما یک زن تبرئه شده است.

استفاده نکردن از تجهیزات نجات، به خطر انداختن جان مسافران، دریافت پول از قربانیان، مخفی کردن مظنونان از پولیس و استفاده از قایق بدون مجوز، اتهام های دیگری هستند که بر این افراد وارد شده اند.

این واقعه سبب شد که حکومت مصر قانونی را تصویب کند که بربنیاد آن، قاچاقچیان انسان مجازات می گردند.

بر اساس این قانون، کسانی که مهاجران را با اهداف هراس افگنانه قاچاق می کنند، کسانی که مسبب مرگ یا معلولیت مهاجران غیرقانونی دانسته می شوند، کسانی که زنان و کودکان را قاچاق می کنند و کسانی که مدارک شناسایی جعلی برای مهاجران تهیه می کنند، مجازات گردیده و حتی به حبس ابد محکوم می گردند.

در ماه فبروری امسال، مصر با همکاری سازمان بین المللی مهاجرت پروژه‌ای را برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی به راه انداخت که از سوی دولت بریتانیا نیز حمایت گردید. از طریق این پروژه، به مهاجران در مورد خطرات ناشی از مهاجرت غیرقانونی و جاگزین های مثبت برای مهاجرت، معلومات ارایه می گردد.