رئیس جمهور آقای ماکرون (رئیس جمهور فرانسه) می گوید چهارده عضو اتحادیه اروپا با ساز و کار جدید در مورد تخصیص پناهندگان در سراسر اروپا موافق هستند
امانوئل ماکرون ، رئیس جمهور فرانسه گفت ، چهارده کشور عضو اتحادیه اروپا با سازوکار جدیدی برای تخصیص پناهندگان در سراسر اتحادیه اروپا موافقت کرده اند.
این توافقنامه پس از جلسه ای در پاریس در تاریخ 22 جنوری 2019 انجام شد که در آن وزرای امور خارجه و امور داخلی اتحادیه اروپا درباره مهاجرت و امنیت گفتگو کردند. این دومین جلسه ای بود که در طی دو هفته در بین سیاستگذاران برگزار شده بود. اولین گردهمایی در فنلاند برگزار شد.
رئیس جمهور ماکرون به خبرنگاران گفت که نتیجه جلسه جنوری این بود که “در اصل، 14 کشور عضو در این مرحله موافقت خود را با سند فرانسوی-آلمانی ابراز داشتند”. در کل، هشت کشور توافق کرده اند که اسکان مجدد را به اشتراک بگذارند، و همچنان توسط شش کشور دیگر نیز مورد حمایت قرار گرفت. این هشت کشور شامل کرواسی، فنلاند، فرانسه، آلمان، ایرلند، لیتوانی، لوکزامبورگ و پرتغال می باشند. از شش کشور پشتیبان این توافقنامه نام برده نشده است.
وی گفت مکانیزم جدید “سریع” و “اتوماتیک” خواهد بود ، اما مشخصات دیگری ارائه نکرد.
از زمان ورود حجم گسترده مهاجران به اروپا در سال 2015 ، بین اعضای اتحادیه اروپا با سازوکارهایی برای به اشتراک گذاشتن مسئولیت اسکان مجدد اختلاف نظر به وجود آوره است. همچنین این امر باعث شد اتحادیه اروپا عملیات های گزمه ای خود را در سوفی مدیترانه به اتمام برسانند. بعد از اینکه وزیر داخله ایتالیا آقای ماتئو سالوینی از اعضای اتحادیه اروپا تقاضا کرد تا مهاجرینی که نحات پیدا می کنند و به ایتالیا می رسند را درکشورهای خود (کشورهای اتحادیه اروپا) جای دهند. امسال نزدیک به 700 کشته در مدیترانه ثبت شده است.
ایتالیا در آغاز بحران، تقریباً تمام مهاجران نجات یافته توسط کشتی های نجات بشردوستانه را پذیرفته بود، تا اینکه حزب راستگرای سلوین در سال 2018 به قدرت رسید. از زمان روی کار آمدن ، سالوینی یکسری مراحل را برای جلوگیری از بندر های که قایق های مهاجرین از طریق آنها وارد ایتالیا می شدند را بسته است. در اخرین اقدام خود، ایتالیا در ماه جنوری به طور رسمی یک مرکز مهم مهاجرین را بسته کرد این مرکز در جزیره سیسیل موقعیت داشت که در نوع خود یک اقدام بزرگ بود. سالوینی در نشستی که در پاریس برگزار شد شرکت نکرد و گفت که وی با تصامیم آنها مخالف است.
رئیس جمهور ماکرون افزود که فرانسه از دولت لیبیا خواسته است تا امنیت مهاجران را تأمین کند، زیرا لیبیا یکی از اصلی ترین نقاط عزیمت برای افرادی است که سعی می کنند از طریق دریا به اروپا برسند.
سازمان های خیریه از اتحادیه اروپا انتقاد کرده اند که هیچ گونه راه حلی برای مرگ “قابل پیشگیری” در لیبیا و مدیترانه پیدا نکرده اند. سازمان های MSF و SOS Mediterranee در این ماه عملیات نجات را با کشتی دوباره آغاز نموده اند.
TMP – 22/08/2019
Photo credit: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com
Photo caption: پاریس ، فرانسه – 31 اکتبر 2016: کارگران پس از یک عملیات پلیس، اردوگاه مهاجران شهری را در شمال شرقی پاریس در نزدیکی ایستگاه مترو استالینگراد پاک می کنند.
این مقاله را شریک نماید