هزاران مهاجری که قرار است دوباره به ترکیه فرستاده شوند، در یونان گیر مانده اند

دیده بان حقوق بشر سازمان ملل متحد می گوید که، هزاران پناه جو مشمول کودکان و زنان در کمپ های مزدحم یونان گیرمانده اند، در حالی که قرار است بربنیاد تفاهم نامه منعقده مارچ 2016 میان اتحادیه اروپا و ترکیه، دوباره به ترکیه فرستاده شوند.

دیده بان حقوق بشر گفته است: ” تقریباً 17000 زن، مرد و کودکان در شرایط خطرناک گیر افتاده اند و بسیاری از آنان، از خدمات اولیه محروم هستند. بسیاری از آنان از سوریه، عراق و افغانستان هستند.”

گزارش ها از میان کمپ ها حاکی از آنست که مهاجران آسیب پذیر مانند زنان و کودکان در خطر سوء استفاده قرار دارند. این مهاجران همچنان با کمبود برق، حمام و آب آشامیدنی رو به رو هستند.

دیده بان حقوق بشر افزوده است: ” همزمان، شمار مهاجرانی که از طریق مرز زمینی ترکیه وارد یونان می شوند، افزایش یافته است. تفاهم نامه میان ترکیه و اتحادیه اروپا شامل حال این مهاجران نمی شود، چرا که این تفاهم نامه تنها مهاجرانی را که از راه دریا وارد می شوند، پوشش می دهد.”

پس از آن که دادگاه یونان صاحب منصبان فراری ترکیه را که متهم به دست داشتن در کودتا نافرجام آن کشور در سال 2016 بودند، رها کرد، روابط دیپلوماتیک دو کشور به تیره‌گی گرایید. در واکنش به این موضوع، ترکیه سال گذشته از پذیرفتن مهاجران برگشت خورده از یونان، خودداری کرد.

همزمان با این، دیمتریس ویساس وزیر امور مهاجرین یونان از نخست وزیران اتریش و هنگری که خواهان برگشت دادن مهاجران بدون مدارک به کشورهای عضو اتحادیه اروپا که برای بار اول وارد آنجا شدند، انتقاد کرد.

ویتساس در گفت و گو با رادیو پاراپولتیکا گفته است: ” به عنوان دولت، مبدل شدن کشورمان به انبار اروح قابل قبول نیست. برخی رهبران اروپایی درصدد تحمیل پالیسی استبداد هستند؛ پالیسی سنگربندی اروپا. آقای کروز و آقای اوربان تلاش می کنند تا اجندای ترس را تحمیل کنند. این قابل قبول نیست.”

در رابطه با توافقنامه امضا شده میان یونان و آلمان، وزیر امور مهاجرین یونان گفت که، مهاجران برگشت داده شده از آلمان در سرزمین اصلی یونان باقی خواهند ماند و به جزایر فرستاده نمی شوند.

TMP – 07/08/2018